Muğla’daki Hastane Skandalı Meclis Gündeminde

0


CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, bu durumu Meclis gündemine taşıyarak, sorumluların hesap vermesi gerektiğini belirtti.

Uzun, yaptığı açıklamada, hastanede görevli doktorların tespitleriyle başlayan olayın, Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu tarafından 9 ay süren bir soruşturma ile doğrulandığını söyledi. Bakanlık raporunda, tiroid sintigrafisi sırasında hastalara önerilen dozların çok üzerinde radyoaktif madde verildiği belirtildi. Ancak raporda, adli bir işlem yapılması gerektiği yönünde bir ifade bulunmadığına dikkat çeken Uzun, bunun düşündürücü olduğunu ifade etti.

Soruşturma Devam Ederken İhale Yapıldı!

Uzun, ayrıca soruşturma sürecinde dikkat çeken bir başka duruma da değindi. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun, ihale süreci ile ilgili olarak MNT Sağlık Hizmetleri ve Ticaret A.Ş. ile birlikte aynı platformda yönetim kurulu üyesi olduğunu belirten Uzun, şunları söyledi: “Soruşturma devam ederken, 36 aylık hizmet alımı için yapılan ihale sonrasında aynı şirket, 120 milyon TL ile ihaleyi kazandı. Müfettiş raporunun, ihale sonrasına bırakılması araştırılması gereken bir durumdur.”



Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Ülküdür Resmen Atandı

Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Ülküdür Resmen Atandı

Binlerce Muğlalı Mağdur Oldu

Uzun, “Muğla’da şifa arayan binlerce vatandaşın mağdur edildiği”ni belirterek, bu sorunun sadece Muğla ile sınırlı olmadığını, aynı şirketin Türkiye genelindeki hastanelere de hizmet verdiğini vurguladı. Ayrıca, yüksek dozda radyasyona maruz kalan hastaların takip edilmesi gerektiğini ifade etti.

Cumhur Uzun’un Bakan Memişoğlu’na Yönelttiği Sorular

Uzun, konuya ilişkin Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na şu soruları yöneltti:

  1. Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nükleer Tıp Merkezi’nde gerçekleştirilen tiroid sintigrafisi işlemlerinde aşırı doz radyoaktif madde verilmesi olayının ilk tespit tarihi nedir?
  2. Aşırı doz verilen hasta sayısı kaçtır?
  3. Son 5 yılda Muğla’da kanser vakalarında artış gözlenmiş midir? Kanserden ölenlerin sayısı nedir?
  4. Bu şirketin cihazlarıyla işlem yapılan hastaların yeniden takibi yapılacak mıdır?
  5. Bu şirket, Muğla ilindeki başka hangi hastanelere hizmet vermektedir?
  6. Soruşturma devam ederken şirketin hizmet süresi neden uzatılmıştır?
  7. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı ile Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun aynı platformda yönetim kurulu üyesi olması doğru mudur?
  8. Müfettiş raporunda sorumluların yargılanması istenmiş midir?
  9. Kardiyak sintigrafi işlemlerinde yanlış teşhisler yapılmış mıdır?
  10. Böbrek sintigrafisinde kamu zararına yol açılmış mıdır?
  11. Sağlıkta dönüşüm programının bir sonucu olarak bu skandalın ardından hangi yetkililer hakkında soruşturma başlatılmıştır?

“Tüm Sorumlular Hesap Vermelidir”

Uzun, bu büyük radyoaktif skandalın sorumlularının hesap vermesi gerektiğini belirterek, “Bir an önce soruşturma tamamlanmalı, mağdur olan hastalar takip edilmeli ve bu skandalın sorumluları yargı önüne çıkmalıdır.” dedi.

Muhabir: Beril Baş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir