Islak hamburgerin domates sosunu hazırlamak için uç kısımlarını alıp ortadan ikiye kestiğiniz domatesleri rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Sarımsakları küçük küpler halinde kesin veya rendeleyin. Zeytinyağını geniş bir tavada kızdırmaya başlayın. Ardından sarımsakları ekleyin ve çevirin. Rendelenmiş domatesleri ilave edin ve orta ateşte kavurun. Ketçap ve domates salçasıyla kıvamını ayarlayın. Tuz ve biber ile tat verin. Suyunu çekene dek pişirmeye devam edin. Hamburgerin köftesini hazırlamak için kuru soğan ve sarımsakları rendenin ince kısmıyla rendeleyin.
Cam kaba hafif yağlı dana döş etini alın. Rendelenmiş kuru soğan-sarımsak, yumurta, tuz, galeta unu, taze çekilmiş tane karabiber ve isteğe göre ilave edeceğini kimyon ile harmanlayın. Özleşip toparlanan köfte harcını dört eşit parçaya ayırın. Köfteyi avuç içinizde yuvarlayın ve hamburger köftesi şekline getirin. Orta tarafına hafif bastırın, çukurlar oluşturun. Hazırlanan köfteleri önceden kızdırdığınız yanmaz ve yapışmaz tabanlı, döküm tabanlı tavada ters yüz ederek kızartmaya başlayın.
Cam kaba hafif yağlı dana döş etini alın. Rendelenmiş kuru soğan-sarımsak, yumurta, tuz, galeta unu, taze çekilmiş tane karabiber ve isteğe göre ilave edeceğini kimyon ile harmanlayın. Özleşip toparlanan köfte harcını dört eşit parçaya ayırın. Köfteyi avuç içinizde yuvarlayın ve hamburger köftesi şekline getirin. Orta tarafına hafif bastırın, çukurlar oluşturun. Hazırlanan köfteleri önceden kızdırdığınız yanmaz ve yapışmaz tabanlı, döküm tabanlı tavada ters yüz ederek kızartmaya başlayın.