Muğla’da Sanatla Eğitimde Yeni Bir Dönem Başladı

0




10 Milyon Öğrenciyi Ağırladı, Bir Asırlık Hatıralar Muğla’da

10 Milyon Öğrenciyi Ağırladı, Bir Asırlık Hatıralar Muğla’da

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün himayelerinde, Muğla İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen “Ulusal BİLSEM Görsel Sanatlar Yoluyla Disiplinler Arası Eğitim Uygulamaları Çalıştayı” Muğla’da başladı.

Muğla BİLSEM’in yürütücülüğünde gerçekleştirilen çalıştaya, Ankara, Antalya, Aydın, Denizli, İzmir, Muğla, Sakarya ve Samsun’dan toplamda 8 farklı ilden 14 BİLSEM’den 34 öğretmen ve 23 öğrenci katıldı. Ayrıca Muğla ilinden de 49 öğretmen programa dahil oldu.

Çalıştayın açılış programı, Menteşe Halk Eğitimi Merkezinde yapıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayça Sesigür’ün sunumuyla başladı.

Açılışta konuşan Muğla İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay, sanatın birleştirici ve dönüştürücü gücüne dikkat çekerek, çalıştayın disiplinler arası etkileşimi destekleyen önemli bir girişim olduğunu vurguladı. Çay, “Bu çalıştay, alanında bir ilk olup okullarımıza farklı bir bakış açısı sunacaktır. Öğretmenlerimizin deneyimlerini paylaşmaları, uygulamaya dönük öneriler geliştirmeleri ve bu süreci öğretimsel anlamda bir iyileştirme fırsatına dönüştürmeleri son derece kıymetlidir. Elde edilecek çıktılar, disiplinler arası eğitimin yaygınlaştırılmasında önemli bir rehber niteliği taşıyacaktır. Öğrencilerimizin bilim ve sanatın kesişim noktasında ürettikleri örnek uygulamaları sunmaları, sanat yoluyla öğrenme süreçlerine ışık tutmaları, çalıştayın temel amacını teşkil etmektedir. Ayrıca, bu çalışmaların Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne anlamlı katkılar sunacağına yürekten inanıyorum,” dedi.

Açılış programının ardından, çalıştayın ilk gününde Muğla’daki 13 farklı okulda öğrencilere yönelik atölye çalışmaları gerçekleştirildi. İkinci gün ise Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mustafa Otrar’ın katılımıyla düzenlenecek kapanış programında, katılımcılara belgeleri takdim edilecek.

Çalıştay, görsel sanatlar aracılığıyla disiplinler arası eğitim uygulamalarının zenginleştirilmesini ve yaygınlaştırılmasını amaçlıyor. Çalıştay sonunda geliştirilen iyi uygulama örneklerinin raporlaştırılarak tüm BİLSEM’lere rehberlik etmesi için Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanması planlanıyor.

Muhabir: SERDAL KAYHAN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir