CHP Muğla Milletvekili Özcan’dan Taşınmaz Satışlarına Sert Tepki

0


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Muğla’da toplam değeri 1 milyar 131 milyon 400 bin TL olan 39 taşınmazı satışa çıkarmasına tepkiler sürüyor. Konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekili Avukat Gizem Özcan, iktidarın politikalarını sert sözlerle eleştirdi.

CHP’li Özcan, “AKP iktidarı için Muğla, korunması gereken bir miras değil; satılacak bir arsadan, ranta çevrilecek bir metrekareden ibarettir” dedi.

“Muğla Talimatla Betonlaştırılmak İsteniyor”

Bodrum’da 12, Fethiye’de 8, Marmaris’te 7, Datça’da 6, Menteşe, Milas ve Ula’da 2’şer olmak üzere toplam 39 taşınmazın satışa çıkarıldığını aktaran Özcan, bu alanların orman, tarım, zeytinlik, arkeolojik sit ve kırsal turizm nitelikleri taşıdığını belirtti.

Özcan, “Bu kadar farklı özelliklerdeki muhtelif arsanın, kendi özelliklerine göre belirlenmiş kurallar olmadan satışa çıkarılması, üstün kamu yararı ilkesine aykırıdır. Turizm ve doğa cenneti Muğla’mız, talimatla yürütülen imar oyunlarıyla betona boğulmak istenmektedir” diye konuştu.

“Belediyelerin Hakkı Gasp Edilemez”



Jandarmadan Akçaova’da Siber Farkındalık Eğitimi

Jandarmadan Akçaova’da Siber Farkındalık Eğitimi

Söz konusu taşınmazların satışından belediyelere aktarılması gereken payların da göz ardı edildiğini vurgulayan Özcan, “4706 sayılı Kanun çok açık. Bu satışlardan elde edilen gelirden, belediyelere pay aktarılması yasal bir zorunluluktur. Belediyeleri yok saymak, onların hakkını gasp etmektir” ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum’a 8 Soruluk Soru Önergesi

Milletvekili Gizem Özcan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti:

  1. Satışın gerekçesi nedir, bu konuda hazırlanmış bir rapor var mıdır?
  2. Koruma alanı dışında kalan taşınmazlar neden Hazine tarafından doğrudan satılmamaktadır?
  3. 2023–2025 arasında Muğla’da tahsis edilen Hazine taşınmazlarının sayısı ve büyüklüğü nedir?
  4. Bodrum’daki arsalara ilişkin hangi izinler alınmıştır, izin verilmeyen parseller var mıdır?
  5. Fethiye’deki taşınmazların imar planı ve koruma statüleri dikkate alınmış mıdır?
  6. Marmaris’teki sit alanlarının satışı Kültür Bakanlığı onayından geçmiş midir?
  7. Datça’daki zeytinliklerin satışı zeytin yasasına aykırı değil midir, bakanlık görüşü alınmış mıdır?
  8. Bu alanların toplu halde, çevresel ve toplumsal etki analizi yapılmadan satışa çıkarılması kamu yararına aykırı değil midir?

Muhabir: BERİL BAŞ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir