Hedef Menteşe’ye Hipodrom – Hamle Gazetesi

Muğla Gelişim Platformu ile Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Atçılık Eğitim Merkezi, Muğla özelinde mesleki eğitim alanında önemli bir iş birliğine imza attı. “ Menteşe’ye Hipodrom” projesi kapsamında nitelikli iş gücü ihtiyacına çözüm bulmak amacıyla başlatılan temaslarda, Muğla’daki kamu kurumları ve yerel yönetimlerden güçlü destek geldi.
Muğla’nın kurumları tek yürek oldu
Muğla Gelişim Platformu, TJK ile yürütülen eğitim iş birliğini duyurmak ve kursiyer arzını artırmak amacıyla bir dizi kurumsal ziyarette bulundu. Başta Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık olmak üzere, Muğla İşkur Müdürü Zahide Altınok, Muğla İl Tarım Müdürü Seyfettin Baydar, Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Hülya Muratlı, Menteşe Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Tahça ve Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hayrettin Akay ile görüşmeler gerçekleştirildi.
Nizamoğlu: “Hayalimize adım adım yaklaşıyoruz”
Muğla Gelişim Platformu Başkanı Burak Nizamoğlu yaptığı açıklamada, TJK’nın Karacabey’deki haralarında verilen eğitimleri yerinde incelediklerini belirterek, “Muğla’da kalifiye iş gücü oluşturmak adına TJK Atçılık Eğitim Merkezi ile önemli bir iş birliğine başladık. Kurum Müdürü Çağlar Çırnaz’ın Muğla’ya yaptığı ziyaretle birlikte projeye resmen start verdik” dedi.
İşkur’dan projeye stratejik destek
Başkan Nizamoğlu, özellikle Muğla İşkur Müdürü Zahide Altınok’a teşekkür ederek, “Sayın Altınok, kurumunun ve bakanlığın tüm imkanlarını bizimle paylaşarak projeye farklı bir boyut kazandırdı. Bu bizim için çok kıymetliydi” ifadelerini kullandı.
Tarım İl Müdürlüğü ve belediyeler süreci sahiplendi
Muğla Tarım İl Müdürü Seyfettin Baydar’a da ayrı bir parantez açan Nizamoğlu, Baydar’ın süreci büyük bir heyecanla ve ilgiyle takip ettiğini vurguladı. Ayrıca Menteşe Belediyesi’nin de proje kapsamında her türlü ihtiyaca yanıt verdiğini belirtti.
“Birlik olursak hayal gerçeğe dönüşür”
Platform Başkanı Burak Nizamoğlu, açıklamasını şöyle tamamladı: “İnşallah tüm kurumlarımız bu süreçte tek yumruk olarak yanımızda olmaya devam eder. Büyük bir aksilikle karşılaşmazsak, Menteşe’ye hipodrom kazandırmak hayal olmaktan çıkacak. Projeye emek veren ve destek olan herkese gönülden teşekkür ediyorum.”
Seyisbaşı Eğitim Programı nedir?
Seyisbaşı eğitim programı, nitelikli at bakıcısı ve sorumluları yetiştirmeyi amaçlayan yaklaşık 8 ay süren kapsamlı bir mesleki eğitim organizasyonudur. Eğitimler, Türkiye Jokey Kulübü’nün (TJK) Karacabey Harası’nda verilmektedir.
Program kapsamında kursiyerlerin konaklama, yeme-içme ve ekipman gibi tüm ihtiyaçları TJK tarafından ücretsiz olarak karşılanmaktadır. Ayrıca kurs tamamen ücretsiz olup, katılımcılara aylık burs da verilmektedir.
Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlerin işe yerleşme oranı ise %92,36 gibi oldukça yüksek bir seviyededir. Bu yönüyle program, atçılık sektörüne nitelikli iş gücü kazandıran önemli bir istihdam kapısı olarak öne çıkmaktadır.
Başvuru merkezleri:
Adana Hipodromu: 0322 428 40 91
Ankara Hipodromu: 0312 587 77 00
Antalya Hipodromu: 0242 250 28 40
Bursa Hipodromu: 0224 808 41 00
Bursa Karacabey Atçılık Eğitim Merkezi: 0224 612 31 00
Diyarbakır Hipodromu: 0412 254 30 29
Elazığ Hipodromu: 0424 251 23 40
İstanbul Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi: 0212 414 67 53
İzmir Hipodromu: 0232 493 53 00
Kocaeli Hipodromu: 0262 373 28 17
Şanlıurfa Hipodromu: 0414 344 00 74